V enoti Pod košem smo letošnji rojstni dan Slovenije, praznik Dan državnosti, obeležili na poseben način. Ker istočasno poteka tudi zadnji šolski dan in dan, ko precej vrtčevskih otrok zaključi brezskrbno predšolsko obdobje, smo otrokom pripravili posebno doživetje. Na travniku pred enoto, si je najprej vsaka skupina ogledala plakate – ti so tvorili razstavo, ki je obeležila letošnji 30.rojstni dan naše države. Plakate smo izdelali v vrtcu, od zastave, torte, znanih slovenskih športnikov in hrane, do kviza, ki je pokazal naše znanje o Sloveniji. Razstava je bila otrokom, staršem in stanovalcem na voljo kar štiri dni.

Po ogledu razstave smo se s pomočjo posebnega zemljevida, odpravili do točke v gozdu, kjer se je začela čutna pot. Pred tem smo po poti opravili še tri izzive (reševali uganko o Sloveniji, peli Vse najboljše naši državi ter naredili 30 počepov – toliko, kolikor je stara Slovenija). Krožna čutna pot je bila postavljena globoko v gozdu,  vsebovala je različne izzive – storže, veje, iglice, listje, pajkovo mrežo, votlo deblo, hlode…, ki so jih otroci premagali bosi. Navdušeni so pot prehodili dvakrat, na koncu pa v senci pozobali okusne lešnike.

Izkušnja je otrokom polepšala in obogatila dan, ki se ga bodo verjeto še dolgo spominjali. Mogoče bodo navdušenje prenesli še na starše in več popoldanskega časa preživeli v naravi in gozdu.

Zapisali in poslikali: Anja Gostiša in Bojana Šalamun

(Skupno 104 obiskov, današnjih obiskov 1)