V enoti Pod Košem, se že na začetku najbolj čarobnega meseca v letu, godijo lepe stvari. Anina zvezdica – humanitarni projekt podari dlan, je v naši enoti vsakoleten začetek decembra. Škatle se hitro napolnijo s hrano in tako pokažemo, da solidarnost živi med nami.

Praznična tržnica je poskrbela, da smo tudi iz naše enote prispevali kar nekaj denarja v sklad Vesele nogice. Nekaj izdelkov smo naredile vzgojiteljice s pomočjo otrok, velika zahvala pa gre staršem, saj so prinesli zelo izvirne in lepe stvari, predvsem iz naravnega materiala.

Obiskala sta nas predstavnika iz Slovenskih državnih gozdov, ki sta nam podarila ptičjo hišico in ptičjo hrano. Tako bomo preko zime poskrbeli tudi, da ptice ne bodo lačne.

Najbolj pa smo veseli dveh smetnjakov, za katera gre zahvala Občini Logatec, predvsem gospe Teni Daši Lavrič Pfajfar. Naš vrtec je med bloki, v urbanem naselju, kjer nimamo svojega igrišča. Za tek in igro večkrat koristimo veliko košarkarsko igrišče pri blokih, oziroma zelenico za našim vrtcem. Je pa vedno najprej potrebno pobrati smeti, ki jih ni malo. Ker ni bilo niti košev, smo morali sabo nositi vrečke, da smo najprej poskrbeli za čisto okolje. Sedaj, ko imamo koš pred vhodom na košarkarsko igrišče ter za vrtcem pri klopeh upamo, da bo kdo »po nesreči« smeti namesto na tla, vrgel v koš J.

Ob tej priložnosti bi se zahvalila tudi gospodu Andreju Tomincu, ki je idejo o koših, posredoval naprej. Prav tako je naprej (beri na Občino) predal informacijo o poškodovani ograji na košarkarskem igrišču. Do popravila le-te še ni prišlo.

Še enkrat se vsem skupaj zahvaljujemo za solidarnost pri prinašanju hrane za Anino zvezdico ter za prispevke na naši praznični tržnici.

Pred nami je veseli december. Naj se prižgejo iskrice v očeh prav vsem. Naj bodo dnevi do novega leta prijetni in nasmejani.

Kolektiv enote Pod Košem

Napisala: Tanja Oblak, vodja enote

(Skupno 63 obiskov, današnjih obiskov 1)