Ker nas je narava obdarila z nekaj malega snega, smo otroci in vzgojiteljice to izkoristili in se podali v gozd ob prelepi belini, ki nas je obdajala.

Z otroki smo si zamislili, da bomo polepšali praznike tudi našim živalim v gozdu in jim okrasili eno smrečico. Skrbno smo izbrali okraske, da ne škodujemo naravi – lesene kolutke smo okrasili z vsak svojo risbo, jih preluknjali in navezali na naravno vrv. Nekega lepega zimskega dne pa smo odšli proti našemu gozdičku in poiskali najlepšo smrečico v gozdu.

Ob čudoviti praznični glasbi, smo smrečico okrasili in ob njej zaplesali ter zapeli. Da pa ne bi bila smrečica sama, smo zraven postavili še snežaka. Otroci so želeli narediti še malega in velikega in postavili smo pravo malo družinico snežakov.

Imeli smo veliko srečo, da je bil sneg zares pravi za izdelovanje velikih sneženih kep. Otroci so bili celo dopoldne zaposleni z izdelovanjem kep. Otroci so pokazali pravi timski duh, lepo so si razdelili delo in ob tem prav vsi uživali. Bilo je čudovito.

Zapisali: Renata Treven in Marjeta Istenič

(Skupno 84 obiskov, današnjih obiskov 1)