Otroci in vzgojiteljice/vzgojitelji iz Centralnega vrtca, smo se tudi letos z veseljem odzvali vabilu Atletske zveze Slovenije.

Pridružili smo se najbolj množičnemu teku otrok v Sloveniji pod sloganom:

      »Začni mlad, tekmuj pošteno«

Ta poseben športni dogodek je potekal v okviru Dneva slovenskega športa, v četrtek, 23. septembra 2021.

Letos se je teka udeležilo 167 otrok in 18 vzgojiteljic in vzgojiteljev. Tekli so na 100m, kar je tudi uradna atletska disciplina. S tem so se pridružili skoraj 25.000 otrokom iz celotne Slovenije, ki so ta dan tako kot mi sodelovali v akciji. Na koncu je prav vsak izmed udeležencev prejel tudi priznanje za sodelovanje.

Tekli smo na stadionu v bližini našega vrtca. Zaradi coronskih ukrepov, ki nam omejujejo druženje, smo se letos dogovorili, da skupine, ki odtečejo svoj krog ostanejo v bližini stadiona in navijajo za otroke, ki tečejo za njimi. Na ta način smo poskušali vsaj nekoliko pričarati tekmovalno in navijaško vzdušje. Tako je bilo za vse bolj zabavno. Po pretečenem krogu smo se vsi prešernih nasmehov vrnili nazaj v vrtec.

Tek je postal v našem vrtcu že tradicionalen in glede na odziv otrok smo odločeni, da bomo tekli tudi naslednje leto, saj je gibanje glavno vodilo otrokovega razvoja.

Vrtca Kurirček Logatec – enota Centralni vrtec

(Skupno 47 obiskov, današnjih obiskov 1)