22. APRIL-SVETOVNI DAN ZEMLJE

Dan Zemlje je letni dogodek, ki se praznuje 22. aprila z namenom, da bi spodbudili ljudi k akciji in ozaveščali o tem, kako pomembno je, da vsak posameznik po svojih najboljših močeh pripomore k ohranitvi našega planeta in usmerja energijo v reševanje okoljevarstvenih težav.

Dan Zemlje ni samo danes, saj jo moramo varovati in skrbeti zanjo vse dni v letu. Vsak dan lahko naredimo nekaj, s čimer jo bomo ohranili v boljši kondiciji za vse naslednje generacije.

Tudi v vrtcu smo dejavnosti v mesecu aprilu namenili Zemlji. Ves mesec smo se preko dejavnosti ozaveščali o pomenu ohranjanja našega planeta. Razmišljali smo, kako lahko mi prispevamo k ohranjanju Zemlje.

Več si lahko ogledate v spodnjem videu:

Izvajanje tovrstnih dejavnosti predstavlja otrokom pridobivanje dragocenih izkušenj, saj preko lastne aktivnosti pridobivajo znanja o ravnanju z okoljem. Otroci svoje znanje in izkušnje posredujejo svojim staršem in tako skupaj postajamo odgovornejši v skrbi in ravnanju z naravo.

Naš planet imamo zelo radi, zato bomo skrbeli zanj. Pobirali bomo smeti, ločevali odpadke, skrbeli za rastline in živali, varčevali z elektriko in vodo,…

VSE NAJBOLJŠE, DRAGA ZEMLJA!

Zapis in posnetek: Ingrid Meze

(Skupno 189 obiskov, današnjih obiskov 1)