Sklad vrtca Kurirček Logatec »Vesele nogice«, je izrazil pobudo, da vrtec organizira in podari otrokom predstavo Picko in Packo, ki sta jo izvrstno uprizorila Matjaž Koman in Irena Leskovšek iz gledališča za najmlajše Makarenko. 

Picko in Packo sta dva nagajivca, ki se upirata odraslim in jim redno zlobno nagajata. Prav zaradi tega pogosto zaideta v težave, vendar ju to pri nagajanju drugim ne ustavi. Tokrat sta se odločila, da jo zagodeta kokoškam, petelinu Tinčku in Sabini.

Njunim dogodivščinam, ki sta si jih izmislila domišljija in pero nemškega pesnika in slikarja Wilhelma Buscha, se je smejalo že mnogo različnih generacij otrok, saj so zgodbe nastale že pred skoraj 150 leti.

Otroci so se neznansko zabavali ob zganjanju njunih norčij in aktivno sodelovali v predstavi. Na koncu so celo skupaj zapeli njuno pesem:

»Jaz sem PICKO, ti pa PACKO, v majhni vasi sva doma.  Kadar nekaj narediva, škoda se povsod pozna. Vendar kazen bo velika, to vam zgodbica pove. Lumparije, traparije, delati se pač ne sme!”

Ker ima Vrtec Kurirček Logatec 7 enot, je bila predstava 9.3.2023 v Narodnem domu Logatec, izvedena dvakrat. V prvem delu so si jo ogledali otroci in starši enot Tičnica, Tabor in Pod Košem. V drugem delu so se s Pickom in Packom zabavali otroci iz enot Centralnega vrtca, Rovte, Laze in Hotedršica.

Vsi skupaj se zahvaljujemo skladu vrtca Kurirček Logatec »Vesele nogice«, za pobudo in financiranje predstave.

Zapisala: Mira Oblak

Filmček: Darja Velikonja

(Skupno 99 obiskov, današnjih obiskov 1)