KONTAKT                               

  • Mojca Vidmar-Čepon, po poklicu profesorica defektologije za MVO in domsko pedagogiko, družinska psihoterapevtka (01/620 32 90 mojca.vidmar@vrtec-logatec.si)

 

 

 

NAMEN SVETOVALNE SLUŽBE

Svetovalna služba pomaga in sodeluje v vrtcu z osnovnim ciljem in namenom, da bi vrtec in dom skupaj v čim večji meri ustvarjala optimalne pogoje za razvoj otrokovih sposobnosti v predšolskem obdobju. Skupaj s starši, vzgojitelji/cami in pomočniki/icami vzgojiteljic ter vodstvom vrtca želi ustvarjati pogoje za dobro počutje vseh udeležencev v našem vrtcu.
Odnos med vrtcem in starši oziroma družinami je v življenju predšolskih otrok posebno pomemben. Starši postanete v vrtcu naši sogovorniki in soustvarjalci. Zato si želimo lepega in vzajemnega sodelovanja v duhu naše vizije in vrednot.

S svetovalnima delavkama se lahko kadarkoli pogovorite ali posvetujete  o svojih vprašanjih in težavah, s katerimi se soočate na poti odraščanja svojega otroka, pa nanje sami morda ne zmorete odgovoriti.

Pokličete jih lahko glede:
–    vključitve otroka v vrtec (priprava in pomoč staršem, ki jih zanima ali skrbi vključitev otroka v vrtec),
–    vzgoje in razvoja otroka
–    razumevanja in pomoči pri otrokovih razvojnih in čustvenih težavah in stiskah (težave pri hranjenju ali spanju, neprimerno vedenje, nemirnost, močenje postelje)
–    razumevanja otrokovega odzivanja in pomoči otroku ob kritičnih situacijah v družini (rojstvo, selitev, smrt, razveze, druge stiske, s katerimi se srečujete kot starši)
–    težav otroka pri sodelovanju in vključevanju v skupino
–    pomoči otroku s težavami in primanjkljaji v razvoju (pomoč pri postopku usmerjanja otrok)
–    sodelovanja s starši otrok s posebnimi potrebami – strokovne skupine
–    prehoda otroka iz vrtca v šolo.

(Skupno 2.639 obiskov, današnjih obiskov 1)