Spoštovani starši!

Želeli bi vas spomniti na nekaj korakov, ki jih je potrebno storiti pred ali ob samem vstopu vašega otroka v vrtec.

  1. Preverite prosim, če se vam porodniški dopust izteče z datumom, ki ga imate navedenega na pogodbi in predstavlja prvi dan vključenosti vašega otroka v vrtec. Porodniški dopust in vključenost otroka v vrtec se namreč izključujeta, zato morate za uvajanje otroka v vrtec koristiti letni dopust. V kolikor ugotovite, da se vam porodniški dopust še ne izteče do datuma, ko želite vključiti vašega otroka v vrtec vas  prosimo, da pokličete našo svetovalno delavko, Mojco Vidmar-Čepon na tel. št. 01/620 32 90 ali ji pišite na mojca.vidmar@vrtec-logtec.si.

Prav tako jo obvestite v primeru, če ste zaprosili za podaljšanje porodniškega dopusta ali vam je bil le-ta že odobren.

  • Na Center za socialno delo morete oddati Vlogo za uveljavljanje pravic iz javnih sredstev, ki jo kupite v knjigarnah oziroma papirnicah, lahko pa si jo natisnete tudi z naše spletne strani. Najdete jo pod zavihkom »Za starše, Obrazci in vloge«. Priporočamo vam, da vlogo oddate en mesec pred vstopom vašega otroka v vrtec. Na podlagi te vloge boste razporejeni v plačilni razred, ki določa plačilo vrtca za vašega otroka. Brez oddane vloge ne boste upravičeni do subvencije plačila vrtca.
  • Prosimo vas, da en teden pred vstopom v vrtec, v tajništvo našega vrtca, ki se nahaja na Notranjski 7A, oddate zdravniško potrdilo za vašega otroka. Na njem mora biti jasno razvidno, da je otrok zdrav in cepljen po programu, ki ga določa Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o nalezljivih boleznih. Brez takšnega zdravniškega potrdila, vašega otroka žal ne bomo mogli sprejeti v vrtec.
  • Vsaj teden dni pred vstopom v vrtec, vas bo poklicala ali vam pisala vzgojiteljica vašega otroka. Z njo se boste dogovorili za način pogovora ali srečanja, na katerem se boste spoznali, predstavili svojega otroka in se pogovorili o vseh svojih vprašanjih, dilemah in morebitnih strahovih pred samim uvajanjem v vrtec.

Glede na trenutno situacijo v zvezi z virusom Covid-19 smo v vrtcu še posebno pazljivi. Trudimo se izvajati higieno na najvišji možni način in omejevati stike. Zato je prilagojeno tudi uvajanje. Prisotnost staršev v oddelku je v našem vrtcu v času uvajanje skrajšano na dva dni (1 ura do 1,5 ure dnevno), z masko in zaščito čez obuvala. V tem času se starši tudi ne morete prosto gibati po igralnici ali vstopati v stik z drugimi otroki skupine. Vse ostale želje glede postopnega uvajanja, ki ga v našem vrtcu priporočamo 5 dni, (koliko časa bo otrok ostajal v vrtcu, kdaj bo prvič spal…), pa se seveda še vedno lahko individualno dogovarjate z vzgojiteljico.

Veselimo se vas in si želimo, da bi se v našem vrtcu počutili prijetno, da bi ga vaš otrok obiskoval rad in da bi skupaj gradili vezi medsebojnega spoštovanja in zaupanja.

Dobrodošli!

Mojca Vidmar-Čepon, svetovalna delavka, l. r

Brigita Česnik, ravnateljica, l. r.

(Skupno 1.024 obiskov, današnjih obiskov 1)