..Otroci iz vrtca Kurirček, zbrali smo danes se tu, da bi se športno borili in merili naše moči… je odmevalo izpred enote Tabor, kjer smo se na Kurirčkovi ciciolimpijadi zbrale najstarejše skupine vseh enot vrtca Kurirček Logatec. Prižgali smo pravi olimpijski ogenj in zapeli Kurirčkovo himno. Pozdravili sta nas ravnateljica Brigita Česnik in pomočnica ravnateljice Mira Oblak. Tekvondoist Patrik Divkovič nam je namenil nekaj besed in poskrbel, da smo se dobro ogreli.

…mi tečemo, skačemo, veselo hitimo naprej. Ovire preskočimo, saj za poskočne ni mej. Včasih pa pademo, tudi to se zgodi… s temi besedami v mislih smo se odpravili na aktivnosti olimpijade, na katerih smo se preizkusili v plesnih korakih, smučarskih skokih, teku, triatlonu, karateju, smučanju in z medicinskima sestrama iz ZD Logatec poskrbeli za krepitev zdravja. Potem so nas čakali še tek na smučeh, twirling in rokomet. Včasih smo res padli, vendar smo se pobrali in premagovali ovire. Vmes nas je prišel pozdraviti Foksi, maskota športne zveze Logatec, s pomočjo katere smo, ob koordinaciji Nataše Vidmar, pripravili olimpijado.

na koncu pa zmagamo vsi… Zmagovalci smo bili vsi, ki smo se športno borili in trudili po svojih najboljših močeh. Prejeli smo zasluženo nagrado in medaljo.

Na koncu smo ugasnili olimpijski ogenj, ki je naznanil konec olimpijade. Najbolj pomembno je, da smo vzgojiteljice zadovoljstvo in veselje v otroških očeh videle še, ko so otroci odhajali domov.

 

Kurirčkova himna

(besedilo: Erna in Klavdija, melodija: Bratovščina Sinjega galeba)

Otroci iz vrtca Kurirček,

zbrali smo danes se tu,

da bi se športno borili in

merili naše moči.

 

Mi tečemo, skačemo, veselo hitimo naprej,

ovire preskočimo, saj za poskočne ni mej,

včasih pa pademo, tudi to se zgodi,

otroci iz vrtca kurirček, na koncu pa zmagamo vsi!!!

 

Vzgojiteljice

(Skupno 138 obiskov, današnjih obiskov 1)