Bolj ko se učim, bolj mi je jasno, kako lahko le dober temelj v mladosti prikliče v starosti srečo. (Gottfried Keller)

Življenje v sodobnem času nas spodbuja, da ohranjamo našo bit, dopolnjujemo svoje znanje, pridobivamo vedno nove izkušnje in vključujemo tradicijo. Zato je pomembno, da se medsebojno družimo vse generacije, kjer je le mogoče. Tako prispevamo vsi v skupno dobro vsakega posameznika in celotne družbe. Naša želja je, da odpiramo in spodbujamo  vrtec za medgeneracijsko druženje in sodelovanje. V okviru vrtčevskih zmožnosti zagotavljamo varno, spoštljivo, iskreno, veselo druženje in sodelovanje otrok s starejšimi na najrazličnejše načine, kar pa  zagotovo prinaša nove, pozitivne, trajne izkušnje vsem udeležencem.
Strokovne delavke z otroki v oddelkih po vseh enotah Vrtca Kurirček Logatec izvajajo dejavnosti za medgeneracijsko sodelovanje preko celega šolskega leta. Obiskujejo varovance v Domu starejših občanov v Grapovčniku, v Domu  Marije in Marte. Vabijo jih vrtec, kjer skupaj prebirajo pravljice, pečejo dobrote ali se učijo izdelovati predmete, ki so jih imeli včasih. Otroci povabijo tudi svoje dedke in babice v svoj oddelek, kjer skupaj delujejo, telovadijo, krasijo, gredo na sprehode, izlete, sodelujejo na prireditvah vrtca… V nekaterih enotah organizirajo skupne čistilne akcije in tako prispevajo k čistejšemu kraju.
Skupno življenje nas povezuje, nam daje zadovoljstvo in prispeva k kvaliteti doživljanja posameznega dneva oziroma celotnega življenja.

   

 

 

 

 

 

 

Ne nehamo se igrati zato, ker smo stari, pač pa postanemo stari, ker se ne igramo več. (Helen Hayes)
(Skupno 546 obiskov, današnjih obiskov 1)